top of page

På tisdag startar vi! Då börjar 4-veckorskursen i lymfkunskap på Hagabadet.

Uppdaterat: 19 apr. 2023


På tisdagar from 25 april, och 4 veckor, framåt har du möjlighet att komma till Hagabadet och grotta ner dig i lymfans anatomi! Jag kommer att ge dig mina bästa knep och tips för att ge lymfcirkulationen en rejäl skjuts. Vi hinner då fördjupa oss i allt från orsaker till cirkulationsproblem i lymfan och hur du egenvårdar din lymfcirkulation till hur du kan tänka när du yogar för att gynna cirkulationen. Både för dig som kommer första gången och för dig som vill fördjupa den kunskap du fått från den tidigare workshopen.Lymfsystemet är en del av vårt immunförsvar och dess uppgift är också att föra bort överskottsvätska, inflammationsämnen, bakterier, virus och slaggprodukter. I denna kurs får du en djupare förståelse för hur viktigt ett fungerande lymfsystem är, och vad du med enkla medel kan göra för att optimera din egen hälsa!

I kursen ingår bland annat:

  • Föreläsningar om lymfans anatomi

  • Föreläsning med tips för egenvård

  • Genomgång av tejpning

  • Föreläsning lymfyoga; teknik och anatomi

  • Lymfyogapass, enkla rörelser inkl balansering av vagusnerven

  • Genomgång av hjälpmedel och redskap som kan förbättra lymfsystemets flöde och verktyg för vad du kan fortsätta göra hemma på egen hand

Ett dåligt fungerande lymfflöde kan bla leda till följande besvär: – Svårdiagnostiserad smärta och värk – Svullnad och övervikt pga vätskeansamling – Beröringsömhet, stelhet och stram bindväv – Torr hud och torrsprickor (tex händer och fötter), klåda/eksem – Svullnad i ansiktet (tex ögonlock och påsar under ögonen) – Inflammation, infektionskänslighet – Kronisk trötthet Inkluderat i kursen: skriftlig information med sammanfattning vid varje kurstillfälle, egenvårdsrutin och lymfyogapass, lymftejp till tejpning.
35 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page