top of page

Nya behandlingar i sortimentet

Sommarens oväder ställde till det lite för oss med översvämning i lokalen och under några månader har vi huserat i ersättningslokaler i väntan på upptorkning. Nu är vi alla tillbaka och kan åter ta emot besök på Bromeliusgatan 14a, hurra!

Men hej, inte bara tråkigheter....under sommaren har jag också utökat behandlingsmöjligheterna. Nu mer kan jag erbjuda behandling med Deep Oscillation (DOP) som uppfyller alla krav och kriterier för medicinsk utrustning och som kan användas på en mängd olika besvär*.

Vidare finns möjlighet att få sin häst, hund eller katt lymfmasserad med samma effekter som hos oss människor. Minskad svullnad, ökad cirkulation och ökat välmående. Djurmassagen inkluderar alltid utbildning för matte/husse för fortsatt egenvård av djuret i hemmiljö.


För dig som har problematik med käkarna och/el käkledsrelaterad huvudvärk finns möjlighet att komma för behandling med enbart fokus på det. Jag har sett ett behov av detta och då denna behandling tidigare har legat inbakad i postural träning har jag nu lyft ut den för att bättre kunna tillgodose fokuset på enbart käkleder/huvudvärk.


Ännu en ny behandling är lymfmassage för ansikte (lift). Massagen är en av de mest avslappnande massagerna jag gör och den ökar cirkulationen, tömmer svullnader runt ögonen och kan släta ut rynkor i vissa fall. Kombineras med EFT (tapping) och nackmassage för en ännu mer avslappnande effekt.

Sista nyheten är PT Yoga, grundteknik. Personlig träning för både nybörjaren och den vana yogautövaren. För den som vill vara noga med tekniken i de yogiska grundpositionerna för att undvika överbelastning och skador och nå aktivitet och/el avslappning i de rätta musklerna.


I pipeline ligger också fler utbildningstillfällen i egenvård för lymfcirkulationen, workshop med postural teknik inom yoga och postural gruppträning.


Varmt välkommen att boka här!* Deep Oscillation är en non-invasiv och skonsam behandlingsmetod vilket gör det möjligt att påbörja behandling i ett tidigt skede efter skador eller operationer, allt för att påskynda läkningsprocessen, dämpa lokala inflammationer och lindra smärta. Kroniska tillstånd som t ex lymfödem behandlas med mycket bra resultat. Deep Oscillation lämpar sig också utmärkt i tränings- och sportsammanhang då den dokumenterat förbättrar återhämtning efter muskelskador och träningsvärk med mera.


Följande fysiologiska effekter är kliniskt validerade efter behandling:

  • Effektiv smärtlindring

  • Antiinflammatorisk effekt

  • Reducering av ödem

  • Förbättrad och snabbare sårläkning

  • Reducering av fibros

  • Ökad rörlighet

  • Minskad hudirritation

  • Förbättrad och påskyndad återhämtning efter idrottsskador och träningsvärk

Tjo!

Pamela


21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Σχόλια


bottom of page